//script in header

Дали Capiz Shell е веган?

Дали Capiz Shell е веган?Се добива од лушпата на мекотелот на плацентата Плакуна, кој е специфичен за Индонезија и Филипините. Мекотел се собира затоа што се јаде. Нејзината кора се користи и во разни украси и занаети.

Дали Capiz Shell е веган?

Оклопот Капис не е вегански бидејќи се собира и користи заедно со мекотелите внатре.

23 Ekim 2023