//script in header

Дали ColFlo 67 е веган?

Дали ColFlo 67 е веган?Што е ColFlo 67?

ColFlo 67 е модифициран тип на скроб. ColFlo 67, генерално се користи во прехранбената, фармацевтската и козметичката индустрија, е познат по своите својства на згуснувач, стабилизатор и емулгатор. Овој модифициран скроб се добива со модифицирање на пченкарен скроб со хемиски или физички методи, со што се подобруваат неговите својства и се прави погоден за различни индустриски примени.


Области на употреба на ColFlo 67

1. Прехранбена индустрија
• Згуснувач: Се користи како згуснувач во супи, сосови, пудинзи и сладоледи. Обезбедува производите да ја имаат посакуваната конзистентност и оставаат пријатна текстура во устата.
• Стабилизатор: Се користи како стабилизатор во млечните производи. производи и сладоледи, одржувајќи ги производите хомогени и спречувајќи ослободување вода. • Емулгатор: Дејствува како емулгатор во производите каде што се мешаат масло и вода. На овој начин се осигурува производите да останат подолго време издржливи и да ја имаат посакуваната структура.

2. Фармацевтска индустрија
• Производство на таблети: Се користи како врзивно средство за таблети. Им помага на таблетите правилно да се обликуваат и да останат недопрени.
• Течни лекови: се користи како регулатор на вискозност во течните лекови, со што се зголемува флуидноста и стабилноста на лековите.

3. Козметичка индустрија
• Креми и лосиони: Се користи како згуснувач во креми и лосиони. Обезбедува производите да имаат мазна текстура и даваат пријатно чувство за време на нанесувањето.
• Производи за шминка: Се користи како стабилизатор. во производите за шминка, осигурувајќи дека производите остануваат хомогени и осигурува дека се шири правилно за време на употребата.

Предности на ColFlo 67

1. Напредна текстура и конзистентност
• ColFlo 67 гарантира дека производите ја имаат посакуваната конзистентност и нудат пријатна текстура на потрошувачот. Ова е голема предност, особено во храната и козметичките производи.

2. Стабилност и рок на траење
• Ја зголемува стабилноста на производите, овозможувајќи им да имаат подолг рок на траење. Со тоа што го спречува испуштањето вода во прехранбените производи, ја зачувува свежината на производите.

3. Разновидна употреба
• Широкиот опсег на употреби го прави ColFlo 67 претпочитана компонента во различни индустрии. Може да се користи во многу области, од храна до лекови, од козметика до индустриски апликации.

Дали ColFlo 67 е веган?

ColFlo 67 се добива од пченкарен скроб. Пченката е растителен извор и не содржи животински состојки. Ова значи дека ColFlo 67 е од растително потекло и во суштина е вегански.

15 Mayıs 2024