//script in header

Дали калциум стеароил-2-лактилат е вегански?

Дали калциум стеароил-2-лактилат е вегански?Калциум стеароил-2-лактилат, познат со кодот E482, е додаток на храна одобрен од FDA. Тоа е крем боја, прашкаст, биоразградлив, нетоксичен, комерцијално достапен тип на ликталат.

Се користи во многу намирници, особено во пекарски производи и во разни производи како пакување.

Дали калциум стеароил-2-лактилат е вегански?

Калциум стеароил-2-лактилат е генерално вегански. Сепак, можно е да не е веганско бидејќи се добива и од животински и од растителен извор. За калциум стеароил-2-лактилат, прво треба да се провери изворот на неговото производство. Калциум стеароил-2-лактилат не е вегански ако е изведен од животински масти.

19 Ekim 2023