//script in header

Дали карминот е веган?

Дали карминот е веган?Карминот, кој е широко користен во прехранбената и козметичката индустрија, се претпочита за да обезбеди светло црвена боја. Се добива со поминување низ различни процеси на кохинеални инсекти. Инсектите кои се наоѓаат на кактусите се собираат, мелат и користат.

Дали карминот е веган?

<span? style="font-size: 18px;">Карминот не е вегански бидејќи се добива од кохинеални инсекти.

24 Ekim 2023