//script in header

Дали восокот Candelilla е веган?

Дали восокот Candelilla е веган?Восокот од канделила обично се користи за стврднување на различни восоци без зголемување на нивната точка на топење. Восокот од канделила, кој се користи и како додаток на храна, е познат како Е902. Се користи и во балсами за усни и лосиони во козметичката индустрија.

Дали восокот од канделила е вегански?

Восокот од канделила се добива од листовите на малата грмушка Канделила. Тоа е од растително потекло. Затоа е веган.

23 Ekim 2023