//script in header

Дали восокот Карнауба е вегански?

Дали восокот Карнауба е вегански?Восокот Карнауба се користи во многу сектори како облога во фармацевтски производи, козметички и прехранбени состојки, полирање за автомобили и чевли. Жолто обоениот восок Карнауба, роден во Бразил, се добива од палмите Карнауба. Познат е и како Бразилски восок, Сеара восок и восок од палма.

Дали восокот Карнауба е вегански?

Восокот Карнауба е вегански бидејќи се добива од палми.

24 Ekim 2023