//script in header

Дали E153 е растително саѓи веган?

Дали E153 е растително саѓи веган?Растително саѓи е познато со кодот E153 и се користи како боја за храна во многу видови храна. Саѓи, која се користи за боење на храна како што се разни бонбони, пијалоци, преработена храна, зачини и џемови и желе, не се препорачува за здравје.

Дали E153 е растително саѓи веган?

Можеме да кажеме дека е вегански бидејќи се добива од растителни извори.

23 Ekim 2023