//script in header

Сертификат за веганска храна


Веганството, кое рапидно се зголемува и се прифаќа денес, бара промена во исхраната најмногу меѓу животните навики. Основата на веганската исхрана е да се отфрли секаква храна од животинско потекло. Тоа е вид на исхрана во која не се консумираат сите намирници од животинско потекло како месо и месни производи, млеко и производи, риба, пилешко, мед, полен, јајца.

Веганската исхрана е поделена на апликации според нејзините типови:

- Рависти: Во ова сфаќање, се тврди дека храната треба да се консумира пред да се готви за да не се намали нивната хранлива вредност.
- Фрувитаријанци (Фрутисти): Во ова сфаќање, се тврди дека треба да се консумираат само краставици, тиквички, домати, пиперки, кои се сметаат за овошје и ботаничко овошје, бидејќи сфаќањето дека консумираната храна се враќа во почвата и учествува во доминантен е циклусот на раст.
- Зенмакробиотска диета: Во рамките на оваа диета, веганите консумираат зеленчук, овошје и житарки.

Ве молиме контактирајте за апликацијата за сертификација на веганска храна и сите ваши прашања.

ДОБИЕТЕ ЦЕНА

Можете да не контактирате за вашите барања за тестирање.
Добијте понуда