//script in header

Сертификат за вегански производи за чистење


Веганството за кратко време доби голем замав и разбирањето на веганството почна да се одразува на сите сектори. Еден од веганските производи на агендата се средствата за чистење во домаќинството. вегани; Тие не прифаќаат никакви материјали од животинско потекло во производи како што се материјали за чистење, ниту користат производи кои се тестирани и одобрени на животни.

Се спроведуваат многу студии, како што се капе производи за чистење во очите на животните и нивно нанесување на нивната кожа за време на лабораториски студии. Во рамките на студиите „Круелти – бесплатно“, материјалите за чистење мора да се докажат дека се тестираат и анализираат без суровост за да се сметаат за вегански производи, како кај многу производи.

Cruelty free, односно компаниите кои ги сертифицирале своите производи како без суровост, покажуваат дека тие се и еколошки и животните, што ги прави причина за предност на веганите. Супстанции од животинско потекло кои најчесто се користат во материјалите за чистење; Може да се избројат употребените компоненти како што се каприлна киселина добиена од млеко, преработена говедска маст (лој), глицерол и стеаринска киселина.

Употребата на овие супстанции добиени од животинско потекло и лабораториските студии спроведени на животни се во целосна спротивност со разбирањето на веганството. Поради оваа причина, се претпочитаат производите означени како Vegan и означени како „Cruelty – Free“.

Ве молиме контактирајте за процедурите за сертификација на вегански производи за чистење.

ДОБИЕТЕ ЦЕНА

Можете да не контактирате за вашите барања за тестирање.
Добијте понуда