//script in header

Сертификат за вегетаријански производ


Вегетаријанство; Станува збор за вид на диета во која не се консумира црвено месо, живина, морска храна и храна од животинско потекло. Вегетаријанството првпат го користеше „Вегетаријанското друштво“, кое беше основано во Англија на почетокот на 19 век.

Постојат многу различни варијации на вегетаријанската исхрана.

Видови на вегетаријанска исхрана:

- Пескетаријанска диета: Додека црвеното месо и пилешкото не се консумираат, тоа е вид на вегетаријанска исхрана каде што може да се консумираат млеко и млечни производи, јајца и риба.
- Полу-вегетаријанска исхрана: Не само црвеното месо се консумира како храна од животинско потекло. Покрај тоа, може да се консумираат пилешко, млеко и млечни производи, јајца, месо од риба.
- Лакто-Ово вегетаријанска исхрана: Млеко и млечни производи, јајца може да се консумираат додека животинското месо не може да се консумира.
- Лакто вегетаријанец: Тоа е тип на исхрана што може да се консумира млеко и млечни производи, додека животинско месо и јајца не може да се консумираат.
- Ово вегетаријанец: Освен јајца, животинско месо, млеко и млечни производи, јајцата не може да се консумираат.
- Веганска исхрана: Тоа е вид на исхрана во која не се консумираат сите намирници од животинско потекло како животинско месо, јајца, млеко и млечни производи, јајца и мед. Тоа е начин на живот во кој текстилните и козметичките производи од животинско потекло не се користат освен исхраната.ВЕГАН И ВЕГЕТАРИЈАН

Што е вегетаријанство? Што е веганизам? Кои се разликите помеѓу вегетаријанецот и веганството?

ДОБИЕТЕ ЦЕНА

Можете да не контактирате за
вашите барања за тестирање.
Добијте понуда