//script in header

Certifikata e produktit vegan


Veganizmi si përkufizim; Është një lloj diete vegjetariane në të cilën mishi, vezët, produktet e qumështit dhe të gjithë përbërësit e tjerë me prejardhje nga kafshët nuk konsumohen. Në fakt, disa dieta vegane nuk konsumojnë ushqime të përftuara duke përdorur produkte me origjinë shtazore, si sheqeri i bardhë i rafinuar dhe disa lloje vere.

Përdorimi i parë i fjalës vegan daton në vitin 1944. Përkufizimi i veganizmit nga Donald Watson, themeluesi i "Shoqërisë Vegane" është si më poshtë:

“Veganizmi është një mënyrë për të ruajtur jetën dhe për të përjashtuar të gjitha format e shfrytëzimit dhe mizorisë ndaj mbretërisë së kafshëve. Praktikohet për të përjashtuar mishin, peshkun, shpendët, vezët, mjaltin, qumështin e kafshëve dhe derivatet e tyre, për të jetuar me produktet e mbretërisë bimore dhe për të përdorur alternativa për të gjitha mallrat tregtare që prodhohen tërësisht ose pjesërisht nga kafshët.

Me pak fjalë, veganizmi është refuzimi i përdorimit të kafshëve dhe konsumimi i të gjitha produkteve me origjinë shtazore.

Veganët, nga ana tjetër, mund të përkufizohen si njerëz që adoptojnë stilin e jetës vegan. Veganët nuk konsumojnë ushqime me origjinë shtazore dhe gjithashtu refuzojnë produktet joushqimore që përdorin produkte të tilla si lëkura e kafshëve, gëzofi, kocka, leshi dhe mëndafshi në prodhimin e tyre, përveç pëlhurave sintetike si pambuku, liri ose akriliku.

Ata gjithashtu nuk përdorin kozmetikë dhe produkte shtëpiake që përdorin produkte shtazore si propolis dhe lanolinë. Ato nuk përdoren nga veganët në produktet kimike të miratuara nga testimi i kafshëve. Si përfundim, veganizmi (veganizmi) është në fakt një mënyrë jetese. Nuk mbulon vetëm konsumin e ushqimit.VEGAN DHE VEGJETARIAN

Çfarë është vegjetarianizmi? Çfarë është Veganizmi? Cilat janë ndryshimet midis vegjetarianizmit dhe veganizmit?

MERR OFERTËN

Ju mund të na kontaktoni për kërkesat tuaja për testim.
Merr Ofertën