//script in header

Çfarë është Ushqimi Vegan? Çfarë ushqimesh hanë veganët?


Pyetja më e shpeshtë për ushqimin vegan është se çfarë mund të konsumohet në këtë dietë. Veganët mund të konsumojnë të gjitha drithërat, fasulet, bishtajoret, perimet, frutat dhe të gjitha ushqimet e bëra me kombinimin e tyre. Përveç këtyre, ekzistojnë versione vegane të shumë llojeve të ushqimeve të konsumuara. Prodhohen versione vegane të shumë produkteve si sallam, akullore, djathë, kos pa qumësht dhe majonezë.

Sidomos në vitet e fundit, popullarizimi i të ushqyerit vegan ka çuar në shumë studime K&Zh në industrinë ushqimore. Për më tepër, varietetet ekzistuese të ushqimit si burgeri vegjetal dhe pica vegjetale filluan të zënë vendin e tyre në treg me shumë variacione.

Ka shumë produkte ushqimore si vezët vegane dhe produkte të mishit vegan, veçanërisht ato që prodhohen dhe shiten jashtë vendit. Një çështje tjetër e rëndësishme e të ushqyerit vegan janë efektet e saj në shëndetin e njeriut. Ekziston një pikëpamje e kundërt se shëndeti i njeriut do të ndikohet negativisht nga ndërprerja e konsumit të mishit, peshkut, pulës dhe produkteve të qumështit si vegan.

Në një studim të kryer në vitin 2019, u përcaktuan përfitimet e konsumit të ushqimit me bazë bimore për njerëzit:

• Ulja e niveleve të kolesterolit
• Përmirësimi i presionit të gjakut dhe qarkullimit të gjakut
• Kontroll më i mirë i sheqerit në gjak
• Një rrezik më i ulët dhe madje edhe përmbysje e aterosklerozës
• Ulje e stresit oksidativ dhe inflamacionitVEGAN DHE VEGJETARIAN

Çfarë është vegjetarianizmi? Çfarë është Veganizmi? Cilat janë ndryshimet midis vegjetarianizmit dhe veganizmit?

MERR OFERTËN

Ju mund të na kontaktoni për kërkesat tuaja për testim.
Merr Ofertën