//script in header

Certifikata e produktit vegjetarian


Vegjetarianizmi; Është një lloj diete që nuk konsumon mish të kuq, shpendë, prodhime deti dhe ushqime me origjinë shtazore. Vegjetarianizmi u përdor për herë të parë nga "Shoqëria Vegjetariane", e cila u themelua në Angli në fillim të shekullit të 19-të.

Ka shumë variacione të ndryshme të dietës vegjetariane.

Llojet e të ushqyerit vegjetarian:

- Dieta Pesketariane: Ndërsa mishi i kuq dhe mishi i pulës nuk konsumohen, është një lloj diete vegjetariane ku mund të konsumohen qumësht dhe produkte qumështi, vezë dhe peshk.
- Ushqyerja gjysmë vegjetariane: Jo vetëm mishi i kuq konsumohet si ushqim me origjinë shtazore. Përveç kësaj, mund të konsumohen mish pule, qumësht dhe produkte qumështi, vezë, mish peshku.
- Ushqyerja Vegjetariane Lacto – Ovo: Qumështi dhe produktet e qumështit, vezët mund të konsumohen ndërsa mishi i kafshëve nuk mund të konsumohet.
- Lacto Vegjetarian: Është lloji i dietës që mund të konsumohet qumështi dhe produktet e qumështit, ndërsa mishi i kafshëve dhe vezët nuk mund të konsumohen.
- Ovo Vegjetarian: Përveç vezëve, mishit të kafshëve, qumështit dhe produkteve të qumështit, vezët nuk mund të konsumohen.
- Ushqyerja Vegane: Është një lloj ushqimi në të cilin nuk konsumohen të gjitha ushqimet me origjinë shtazore si mishi i kafshëve, vezët, qumështi dhe produktet e qumështit, vezët dhe mjalti. Është një mënyrë jetese në të cilën produktet tekstile dhe kozmetike me bazë shtazore nuk përdoren përveç ushqimit.VEGAN DHE VEGJETARIAN

Çfarë është vegjetarianizmi? Çfarë është Veganizmi? Cilat janë ndryshimet midis vegjetarianizmit dhe veganizmit?

MERR OFERTËN

Ju mund të na kontaktoni për kërkesat tuaja për testim.
Merr Ofertën